Бъдещето на България

сряда, 30 януари 2008 г. · 3 comments

Това е песимистичен блог. Мисля, че името му е достатъчно показателно и няма нужда да го подчертавам.

В този пост искам да опиша туризма, който според мен е идеален за нашите земи. Ще опиша ексклузивния пакет "Мол Туризъм++".
Основната му идея е столицата ни да бъде за моловете, това което е Лас Вегас за хазартната индустрия. За целта трябва да се направят някои благоустройства на редица сгради в центъра на София. След дългогодишни опити, лабораторни и полеви, е доказано, че Партийният Дом и Президентството въобще не се използват на пълни обороти. Бих казал дори, че въобще не се използват. Стоят си празни или поне са пълни с празни хора. Затова трябва да се преустроят на молове - съответно Party Mall и Presidential Mall. Местоположението им е идеално. Ще има метро от всички краища на София. Отварям скоба. Все пак ще има възел Перник-Летище, както и Младост-Център. В случай на забавяне на строителството ще се пуснат надземни файтонни линии. Затварям скобата.
Другите молове, които ще дооформят картинката са Двореца на царя (King's Mall) и Парламентът (Parliament Mall). За съжаление бутнаха черешката на сладоледа - Mummy's Mall, но той ще бъде достойно заместен от National Theatre Mall и прекият му конкурент (понеже са от двете страни на една и съща уличка) Military Mall Bld 1. Както е известно Military Mall Bld 2 се намира в полите на Витоша.
Вероятно се чудите защо съм седнал така добре да описвам инфраструктурата от молове, а не плюсовете на подобен туризъм. Не! Не говоря за тайнствените знаци ++. Ало, програмистьетье! Не, не сте познали какво е това ++.
Еми защото е важно да добиете представа за мащабността на промените, които трябва да се направят и естествено ползите, които ще се извлекат от подобни исторически сгради превърнати в молове. Спецификата и очарованието на нашата Мол услуга няма да е само в историческата стойност на тези сгради, а и в стоките, които ще се предлагат.
Преди година-две, а може би и повече сте си купили нещо от ГАП примерно, но то се е износило или сте го изпрали на високи градуси и то се е свило. Или сте го омазали с кетчуп и диетична майонеза...
Заповядайте в София. Всички колекции до пет години назад са на ваше разположение. На антикварни цени естествено. Трябва и пари да се правят все пак.
А сега за мистичните ++, които предполагам са подлудили програмистите, а и всички останали, на които някога, някъде Ачо Кучето е писал двойка.
Както казах по горе това е ексклузивен пакет, което означава, че ще има някоя и друга безплатна екстра, която да погъделичка туриста. Партньори и главни спонсори на предлаганата услуга ще са фирмата "Рент А Хамър" и МВР. Тоест с кацането на самолета, всеки пътник ще го чака чисто нов Hummer HX, с който туриста безпроблемно да стигне до своя СПА Хотел. Където, освен всички видове спа и сра процедури, има осигурени закуска, обед и вечеря. Натурална българска кухня и натурална българска девойка. Пътьом (обожавам тази думичка) той ще има възможността да изпробва здравината на своя Хамър, а и мерника си, блъскайки предварително подредените от МВР (с цел нанасяне максимално разрушение) коли и техните пасажери.

Дали ви харесва? На кой му пука и кой ни пита.

Кратко: за доходите

· 2 comments

Първият ми пост, разбира се, ще е на тема, която касае всеки жител на милата ни родина - доходи. И по точно доходите на управляващите.
Аз съм голям фен на Коритаров и почти не пропускам сутрешния блок на НТВ. Планирам да си купя телевизорче за колата, за да мога наистина да нямам пропуск, но това е друга тема.Та вчера гост беше Георги Кадиев, който, по повод „забравянето” на декларациите за доходи от държавни предприятия и бордове, заяви следното:

„Решението е: или обществото ще разбере, че това са високо платени длъжности и ние спокойно ще си обявяваме доходите, или пък, ако не го разбира, както е в момента, тогава трябва да се тръгне към намаляване на тия доходи”

Не виждам защо човек трябва да се притеснява от високите си доходи. Особено ако си върши работата... Тук изниква и проблемът – голямата диспропорция между свършената работа и получения доход. Нямам нищо против лицето Х да взима луди пари. Няма да му завиждам дори, ако виждам резултата от положените от него усилия. Понеже говориме за публични предприятия, предимно държавни, е лесно да се провери, дори само чрез пресата, какво им е дереджето. В повечето случаи то е плачевно. И на този фон, определен брой личности си раздават големи заплати.
Ако бях на тяхно място и аз нямаше да си декларирам доходите. Понеже се познавам, знам, че ще е от срам.

Джаджи

Clicky Web Analytics