Драма...

понеделник, 24 ноември 2008 г. · 0 comments

Котарака ми изпопродупчи почти всички чорапи :(
Сутринта едвам изрових два еднакви чорапа, които да нямат дупки на видими места.

Криза голема. Най ми харесват чорапите у Пикадилито... у мола. А там е пълен блокаж - ремонти (замразени)...релси и арматура стърчат по улиците... лед по тротоарите, щото не било работа на общината да го чисти, а на гражданите... задръствания... лайна (заледени)... що да пра'а... баси чудото. За никъде сме, щом, за да си купя едни чорапи, трябва да си опъна нервите до скъсване.

Срещам вчера един приятел, с който джиткахме баскет навремето. Слага зимни гуми. Само две беше купил завалията. Нема пари.
"Що правиш" - вика - "Нещо жена, деца нема ли вече?"
"Нема" - викам - "Праим се на луд и се дърпам."
"Е що? Криза иде. Закъде си без жена? Де ше я търсиш у таа криза?"
"Е те - купил съм си Джеймисън" - викам - "От промоцията с чашките... ше си къркам и ше чакам кризата да мине!"

Хмм... смешни

сряда, 19 ноември 2008 г. · 0 comments

Не смешно, а смешни... дори не смешни, а жалки. Напоследък се опитвам да не се ядосвам, когато чета новини свързани с България и да гледам откъм смешната им страна. И наистина ако се абстрахирам от факта, че всичко е за моя сметка, то може да си умра от смях.

Земетресение. Не! Две земетресения. Близо час нямаше кой да каже коя степен по Рихтер е било.
След това бате бойко излезе и се изцепи, че не изключва земетресенията да са провокирани от взривовете в Челопеч. Не можело такива взривове да не повлияят на сеизмичните процеси.
А пък самият министър на регионалното развитие сподели, че няма никаква опасност от рухващи сгради, защото, видите ли, новото строителство е проектирано да издържа 9-та степен по Рихтер. Ех, кога ще ни стигнат японците питам аз!?

БСП извади рекламен клип на 47-мия си конгрес. Станишев го играе ватман-ятак на майор Деянов. Митко бомбата го нямаше в трамвая. Сигурно геройски е загинал при организацията на земетресенията, този бич за капитализъма... Не искам да коментирам клипа. Дори и да исках, нямаше да мога да иронизирам по-добре партията столетница.

И гвоздея на програмата - съобщението на Столична община. Отговорът на ГЕРБ за бесепарския клип. Дори ще го копирам тук, защото скоро ще го махнат от страницата:

Във връзка с получени сигнали от обезпокоени граждани , че неквалифицирани водачи управляват трамваи Столична община апелира софиянци да запазят спокойствие. Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да подпаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев. Ватманите в градския транспорт са квалифицирани, преминали са 3- месечен курс на обучение и всички те имат положен изпит и свидетелство за управление. Още преди курса кандидат- водачите полагат психо-тест и представят медицинско свидетелство за здравословно състояние.
Столична община призовава гражданите при слизане и качване от превозните средства да използват спирките на градския транспорт . Предупреждаваме ,че предложеният в клипа на БСП начин е опасен и крие рискове за тяхното здраве. Напомняме на гражданите ,че комунистическите идеи не са превозен документ и столичният електротранспорт разполага с модерна работеща тикет- система.
По повод получените сигнали Столична община изпрати запитване до КАТ дали лицето Сергей Димитриевич Станишев разполага с документ за управление на трамвайна мотриса.

Нека оставим настрана иронията. Според мен е възмутително, страницата на Столична община да се използва за трибуна на политическа партия. Дори не на политическа партия, а за лични нападки на бате бойко към неговите политически противници. Като това не е прецедент. Прес центърът на столицата на България, страна-членка на Европейския съюз, от доста време се използва предимно за рекламиране на политическата формация на кмета й.
Другият пресен пример е посещението на разследващия журналист Юрген Рот. Прозират типични милиционерски похвати. Но в пожарникарско изпълнение са още по жалки.

В това време зимата тропа на вратата. Днес дори се опита да валне сняг. Нищо че Стамболийски е затворен за смяна на трамвайни релси. Да не забравя, че в събота започна смяната на релси и бордюри на изхода на тунела от Люлин - едно смешно участъче от около 200 метра, благодарение на което цял квартал е, едва ли не, отцепен от София. Явно зимата е забравила за това, ще си дойде и ще отложим довършителните работи докато не цъфнат налъмите... опа кокичетата.

Ето и още един хит от страницата на Столична община - отчета за работа на кмета.
Тук оставам безмълвен в знак на почит към сизифовския труд на кмета...

Джаджи

Clicky Web Analytics