Сутрин

петък, 29 февруари 2008 г. ·

Работен ден. Ставаш рано. Начумерен влизаш в банята. Само пикаеш, ако няма спазъм. Взимаш бърз душ. Пускаш си кафе. Евентуално, още с първата глътка, те удря спазъм и бягаш пак към тоалетната. Хапваш нещо, колкото да залъжеш глада и се гмурваш в сутрешният калабалък.
С един приятел си имахме приказка, че пътуването в градския транспорт си е жив групов секс. Сутрин веднъж, вечер повтаргаш. В комбинация с дюнер от Мимас секс програмата е пълна. За съжаление вече не работя в центъра и количеството секс доста намаля.
Покрай това цинично описание на сутрешните ритуали, предполагам всеки има поне по две напълно непознати лица, които засича почти всеки ден на път за работа. Дотолкова е свикнал да ги вижда, че утро без задължителното разминаване с тях му е сиво и празно.
Откакто спрях да ползвам метрото като средство за придвижване до офиса, всички сутрини ми бяха празни в гореописания смисъл.
Докато не се появи цървула с Хюндай-а.

Предполагаема възраст на цървула - около 35 годишен.
Облекло на цървула - костюм, риза, вратовръзка.
Предполагаема работна позиция на цървула - мениджър средно ниво в мутренска фирма.
Локация на цървула - бул. Тодор Александров, най-лява лента; бул. Дундуков, по трамвайната линия; посока на движение запад - изток.
Време на рандевуто - сутрин, час пик.
Отличителни белези на цървула - кара постоянно присветвайки с дългите светлини, за да му направиш място да мине; бибкане по светофарите да тръгнеш по-бързо; знаци с ръце, че му пречиш (чудно как и къде, като си в ситуация подобна на груповия секс в рейс 72)
МПС - нов Хюндай Соната


Описаният цървул срещах през ден в продължение на месец, докато началото на февруари изведнъж изчезна и се върнах към сивото си пътуване през София.
И така до днес - 29.02.2008.
Ден, който се случва веднъж на четири години. Толкова се зарадвах на неочакваното събитие, че дори го пуснах да мине пред мен. Нещо, което при предишните ни срещи, не позволявах да се случи. Лепнах се зад него и започнах да му светкам, бибкам и махам с ръце.
Надявам се и във вторник да го срещна, за да продължим невербалната си комуникация.

Джаджи

Clicky Web Analytics