Столични новинки

понеделник, 1 декември 2008 г. ·

Драги съграждани - пришълци, кореняци, прошляци, цървули, ГЕРБери, комунисти, демократи, мутри, мутреси и всякаква друга сволоч.
Представям ви двете водещи (поне за мен) новини за нашата любима европейска (за съжаление с ориенталски привкус) столица.

Нумеро уно: Софийският бул. "Ал. Стамболийски" остава затворен почти до Коледа.

Извадка:

Ремонтът на бул. "Александър Стамболийски", който трябваше да завърши до 21 ноември, ще се точи до 21 декември. Общината първо го удължи само с 10 дни, но вчера съобщи, че поправките между булевардите "Христо Ботев" и "Константин Величков" ще са готови едва за Коледа. Там от 19 октомври фирма "СК 13 Транстрой" подменя водопровода, релсите и асфалта.
Това болднатото ми се чини, че е опашата лъжа. Ама от най-опашатите. Само тук там бяха сменени кранове и колектори по шахтите. Всяка събота сутрин ходех до мола да пийна кафе и с огромен интерес гледах как от 18 октомври докъм средата на ноември не беше свършено нищо съществено. И сега, баш като вална сняг и стана мокро, кално и лайняно, взеха да бетонират и асфалтират. Сами се сещайте колко време няма да има дупки по новият булевард Стамболийски. Въпрос на месеци, дори на седмици.
С две думи - лайняна пожарникарско-предизборна ПР история.

Нумеро дуе: 65 трафик полицаи срещу задръстванията в София.

Извадка:
От Нова година по възлови кръстовища в София излизат трафик полицаи. Те ще регулират движението и ще плашат шофьорите, които влизат в лентите за градските автобуси. Ще са на щат в МВР, но Столичната община ще им плаща заплатите и ще им дава задачите.
Имам някакви спомени как щеше да има търг или конкурс за автоматизирана система за регулиране на трафика с камери. Некви големи фирми уж бяха кандидатствали или щяха да участват. Некви милиони бяха бюджетирани.
Явно съм живял в заблуда.
Автоматизираната ни система за регулиране на трафика в София ще се състои от банда дебели тюфлеци, които ще кесят по възлови кръстовища и ще ръфат банички с боза и ще го играят плашила.
С две думи автоматизация му е майката. Аз искам един Калашников, за да почна и аз една яка автоматизация...



Джаджи

Clicky Web Analytics