Предизборни обещания

понеделник, 9 март 2009 г. ·

Почна се.
Първото обещание, което ме докара до нервни конвулсии е, разбира се, на ГЕРБ:

Докато трае кризата от ГЕРБ пък предлагат намаляване на социалните осигуровки с 5 на сто и увеличаване на пенсиите на хората над 75 години с 50 лева месечно, съобщи представителят на партията и кмет на Враца Тотю Младенов. Помолен за уточнение, той обясни, че увеличението с 50 лева на пенсиите няма да е еднократно или временна мярка, а ще е всеки месец.
Като се замисля дори БСП не са стигали толкова далеч в обещанията си към пенсионерите.
Нека да направим една проста хипотетична сметка. Приемаме, че средната пенсия е 150 лева. Излиза че всеки месец средната пенсия ще се увеличава с малко над 30%.
Какво бих правил аз, ако всеки месец ми дигат заплата с 30%? Ще се пропия! Това Син Сити, Версай, Рим, Най-клуб. Всичките ще ги обиколя. К'вото има за изчукване, ще го изчукам. И в крайна сметка ще се гътна я от алкохолно натравяне, я в канавката, удавен в некоя локва.
Какво би правил един пенсионер с ежемесечно увеличение от 30%?
Еми и той ще се гътне. Не може години наред да я е карал само на хляб и сол и сега като се види в пари да не си купи луканка, суджук, сирене, кашквал. Организмът му няма да издържи и бам - гушва букета.
Геноцид спрямо възрастните хора ли е това или евтин популизъм, питам аз.
Ако и вие се чудите, ви предлагам да направите следното - като наближат изборите, скрийте личните карти на бабите и дядовците си. Ще направите услуга хем на близките ви, хем на България.

Така както сме отпочнали с надуването на балоните, ще дам и аз едно обещание.
Ако стана премиер ще построя затвор!
Няма да е обикновен затвор, а истинско хай-тек произведение на изкуството. Ще е пълен с камери и микрофони. Къщата на Биг Брадър пасти да яде. Ще направя и кастинг разбира се. Ще докарам в него най-лошите изнасилвачи, манафи, педофили, садисти и всякаква друга сволоч, която мога да намеря по света. Без оглед на цвят на кожата, религия и пол.
Обещавам да вкарам в този затвор цялото правителство, парламентарните групи на БСП, ДПС, НДСВ, Атака, всички отлюспили се от тях депутати, формалния лидер на ГЕРБ, кметовете на ГЕРБ и разбира се и неформалния им патрон. Всеки един от тях ще бъде в една килия с минимум 2-ма закоравели (по точно закуравели) престъпници.
Също така всеки, който заема държавен пост и върти далавери ще отива в този затвор с все бизнес партньорите си.
Естествено всяка вечер в 20:00 ще има лайфове по всички национални телевизии. Без цензура. Никаква цензура. Обещавам!
Ще видим тогава кон боб яде ли.

Джаджи

Clicky Web Analytics